Tuesday, May 29, 2007

Huvitav avastus

Eile õhtul ehk siis 7 kuud peale lapse sündi, jõudis mulle lõpuks kohale, mis tähendab olla ema. Siiani olin mõelnud, et Nora- Liis on väga armas tirts, kelle nututuurid tuleb beebiea tõttu lihtsalt üle elada ja peale seda on oi-oi kui lihtne. Siiski mu vabadus ei saabu ju mitte beebiea möödudes. Laps on ja jääb lapseks, kasvab suuremaks ja tulevad uued probleemid. Loomulikult ka uued rõõmud. Olen nüüd ema ja see on "amet"24 tunniks. Endist "saba selgas" aega tagasi enam ei saa. Millegipärast oli mus kogu aeg teadmine, et kui Nora-Liis saab suuremaks, olen taas vaba kui lind. Teen, mida tahan, millal tahan. Naiivitar! Emaks saamine on terve identiteedimuutus. Keskendud väiksele sahmerdajale ja oma prioriteedid ja huvid võid 18aastaks järjekorra lõppu kirjutada. Ma ei ole enam ega saagi olema esimene, laps on kõikse tähtsam ja jääb selleks alati.
Pean veel natukene uue rolliga harjuma. Mõnikord tulevad ju taas patused soovid nädalavahetustel kl10ni magada, hommikukohvi rahus ja vaikuses nautida, raamatut lugeda, õhtul mehega kuuvalgel veini juua, sõbrannadega hommikuni klubitada, mitmetunnisel autosõidul peatada auto 10 minutiks Võrtsu ääres, et kuumavat keha järves jahutada, muretsemata, et selle pausi ajal laps ärkab ja ülejäänud tee röögib. Eks kõike tegelikult saab, kui planeerida... lihtsalt veidi hiljem :)

1 comment:

Maarja said...

minul tuli ka Mia 7 kuul arusaamine, et olen ema. enne oli lihtsalt mingi titt kodus, kes oli armas ja kallis ja keda tuli kantseldada, kuid ei midagi enamat.