Wednesday, March 21, 2007

lilledest

Elan koos kahe draakonipuu, ühe kaktuse, turdlehe ja kahe ebakrootoniga. Täna said kõik kevadise duši ja ümberistutuse osaliseks. Ühe kahest ebakrootonist nudisin ära ehk siis jätsin alles vaid 5 cm tüve. Kasvas mul nagu palm - paar lehte 30 cm varre otsas, no ei olnud ilus. Vaatab, mis nüüd saab. Turdleht on samasugune - kasvab kõrgustesse. Mõtlesin seda ka nudida, aga kuna ta meil rahapuu ehk kasvab eriti jõudsalt kui finantsiliselt kõik korras ;), siis ei jätkunud julgust. Pealegi ei suutnud ma välja mõelda, kas ladva võib kohe mulda istutada või peab teda klaasis vee sees juuretama. Las ta siis kõrgub. Meil ruumi on :)
Toalilled lisavad kodule hubasust, kui nad on ilusad. Mitte mingid rootsud... Poes lillepotte ostes nägin müügil miskisugust troopikataime suure roosa õiega, selline 1,5 m kõrgune. Ei jätkunud julgust osta, aga väga ilus oli. Äkki ei pea mul vastu, hind oli kah soolane. Kasvatasin mingi aeg orhideed, oli ka ilus, aga vars läks mädanema ja otsa ta saigi.
Õitsvad pikaajaliselt ilusad potililled ongi vist haruldus - kannikes lehed lähevad peale õitsemist kiiresti koledaks, priimulad potis peale õitsemist kaua ei ela. Aga keegi võiks mul aknalaual ikka õitseda. Peaks mingi lollikindla õitsva potilille otsima...

No comments: