Wednesday, May 16, 2007

Nora-Liisi kroonika

Nora-Liis saab 2 päeva pärast 7-kuuseks. Praegu on meil emme-põllesabas-kinni periood. See tähendab, et emme peab kogu aeg lähedal istuma ja Nora-Liisi valvama, siis mängib laps rahulikult omaette. Kui emme juhtumisi üritab samal ajal lehte lugeda või kududa, siis on see ka tore variant, sest siis saab laps lehte rebida ja kui emme tähele ei pane, siis süüa kah. Ega igasugused ajalehed ka ei sobi. Ikka vaid need kõige uuemad ja just need, mida emme parasjagu loeb. Lõngakera on ka mõnus harutada, ei lubata ainult :( Samuti on lõbus emme jalgu taga ajada ja end püsti upitada.. Kui emme aga kööki peaks minema, siis tuleb kiiresti käpuli järele rallida. Tee peale jääva metallist põrandaliistu sööks Nora-Liis hea meelega ära, kui vaid lubataks...
Kaks hammast tuleb ka alla, ige on hästi terav. Õhtuti on pesamuna natu hellik ja armastab süles kõõluda ja issiga eputada. Eriti tore on naeru lagistada. Aga kui Nora-Liisil igav on või ta end ära koksab, siis ta ei nuta, vaid pahandab - puristab ja riidleb.
Üldiselt on Nora-Liis hea unega, aga viimasel ajal tuleb veits vanemaid proovile panna. Ega ei saa ju nii, et beebi majas ja rahu ja vaikus. Seega jääb Nora tuttu nüüd kl 22 ja äratus on kl 6.30 -7. Päevased uned on 0,5h ja 2 h. Igati okidoki, kui Nora-Liisiga koos magada. Aga kui üritada lapse uneajal midagi asjalikku teha, siis on siuke uni, et oioioi.
Püsti ajab Nora-Liis end ka. Eriline lemmik on tehnikariiul. Juhtmed maitsevad samuti hästi. Kui emme ütleb: " Ei tohi!", siis on kohe naeru nabani. Mõned pildid kah :

No comments: