Tuesday, December 9, 2008

Detsember on lumeta

Täna õhtul, kui Nora-Liis ja T juba magasid, hakkasin jõulukinke pakkima. Taustaks Sarah McLachlani jõululaulud, küünlad põlemas ja tass Gurmansi jõuluteed (minu uus lemmik!) käeulatuses.
Idüll missugune! Mõned kingitused on veel osta, aga tasapisi pakkimist alustades tekkis mõnus jõulutunne. Kaardidki said kirjutatud. Ümbrikud ja margid vaid puudu. Jumaldan jõulukaarte, mis posti teel saadetud. E-mailitsi tulnud kaart on kuidagi külm ja impersonaalne. Seepärast üritangi iga aasta vähemalt jõuludeks "päris"kaarte saata.
Lumi on puudu... Kuuldavasti on Lõuna-Eestis paks lumi maas. Tallinnas paistab päike ja lumest pole lõhnagi.
Oi, kuidas mulle meeldis see paarinädalatagune lumetorm, mis Eestis korraliku segaduse tekitas. Hanged olid kõrged, lumi tuiskas ja inimesed piilusid läbi kinnisadanud akende stiihiat. Kolm päeva möllu, siis sulas lumi ära ja nüüd on taas sügis, kuigi jõulud on ukse ees.
Piparkoogid tegime eile valmis. Nora-Liisile need maitsevad. Minul pole piparkoogi"soolikat". Ei armasta ma küpsiseid, ega komme. Pähklisokolaad ja koogid seevastu on mu nõrkus :) Siiani oleme suutnud Nora-Liisi kommidest ja shokolaadist eemale hoida, ent kuna jõulupakkides sisaldub teistele palju magusat, siis on kurb Norat ilma jätta. Mis on jõulud ilma shokolaadita? Vast saab Nora oma esimesed kommid nendel jõuludel.
Kuna jõulude ajal oleme lennus mööda Eestimaad, tahaks homme kuuse tupa tuua. Ka aastavahetusel, kui meid vastu võetakse, tahaks minu vanemate juures olla. Jõulud ja aastavahetus maal on ehtne ja harras. Linnapühadega ei anna võrreldagi. Paar aastat, kui väikse tita tõttu neil pühadel Tartus olime, oli ikka kurb küll. Nüüd on Nora juba nii suur, et lähme taas maale. Kogume seal 4 sugupõlve kokku ja pühitseme.

No comments: