Friday, December 4, 2009

Piparkoogile!



Tegin teist korda elus piparkoogitaigna ise. Ise on ikka päris. Kuna me väga krõmpsuvaid ja kõvasid piparkooke ei fänna, leidsin nami-namist piparkoogitaigna retsepti muganduse, mille põhjal just õiged pehmed ja maitsvad piparkoogid küpsetasime:

2 dl siirupit
1 dl suhkrut
pakk piparkoogimaitseainet
200g võid
2 muna
600g jahu
2 tl soodat
1 dl hapukoort

Kuumuta potis siirup suhkru ja maitseainetega keemiseni. Lisa või, sega, jahuta.Lisa ükshaaval kloppides munad. Sega sooda ja jahu ning lisa siirupi-või-munasegule. Sõtku tainas läbi ja aseta vähemalt 1 ööks külma. Küpsetada 200 kraadi juures 6-8 minutit.
See tainas tuleb muidugi imeõhukeseks rullida, sest ahjus kerkivad neist vahvad pontsad piparkoogid.

6 comments:

Sirliiz said...

Sul veab, piparkoogiküpsetaja omast käest võtta :) Mulle meeldib küll tainast teha ja ka süüa, aga neid piparkooke on veits tüütu küpsetada :D

Anonymous said...

Tubli perenaine!

Unknown said...

Nämma!
Kas tulid head? Ma ei ole ise kunagi piparkoogitainast teinud...

Mel said...

Oi, Katri, proovi seda retsepti. Väga head tulid! Said otsa enne, kui ära jõudsid jahtuda!

Unknown said...

tahaks proovida kyll, aga mis asi see piparkoogimaitseaine on? siit ma seda kyll vist ei leia :(

Mel said...

Santa Maria piparkoogimaitseainet (30grammine pakk sisaldab kaneeli, nelki, musta pipart, vürtsi, ingverit, kardemoni ja muskaatpähklit) kui ka Meira piparkoogimaitseainet (24grammine pakk; maitselt mahedam, sisaldab pomerantsikoort, nelki, kaneeli ja ingverit).

Tegin ka sellel lehel oleva originaalretsepti järgi http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1428, küpsetasin ahjus 200 kraadi juures 6-7 minutit ja tulid veel paremad piparkoogid. Pehmed, mis ei lähe ka järgmiseks päevaks kõvaks.