Sunday, October 26, 2008

Pitskampsun





Valmis sai pitskampsun, just sellise tegumoega nagu tahtsin ja ühtlasi minu esimene endale kootud kampsun, millega suht-koht rahul olen. Aega läks kudumisele kuskil kuu. Harutasin varrukaid mitu korda, et hästi istuma jääks ja liiga pikad ei oleks. Lõppkokkuvõttes tulid nad siiski veidi pikad, aga kui nad pikemaks ei veni, las siis olla...
Karnaluksis on väga odavalt armsaid prosse ja just selline kiil tundus kui loodud kampsuni hõlmade kooshoidmiseks. Maksis vaid 50.- pluss km. Analoogsed prossid "beibe"ehtepoodides on 300.- kanti. Igati õnnestunud leid. Ja sinna Karnaluksi ma jääkski vist tuulama, kui piiramatult aega ja raha oleks :)
Aga kampsunist... Muster on eelmise suve Novitast, kus boolero oli poolvarrukatega ja lühem. Tegin natuke enda järgi ringi. Lõngaks Steinbachi Capri.
Keegi tark käsitööline võiks öelda, kas on vaja kaelus üle heegeldada, et see tulevikus välja ei veniks või võib niisama jääda?!

2 comments:

Anonymous said...

See on meistritöö, kuidas sa nii keerulisi mustreid oskad kududa?

Mel said...

Mustrite kudumine on palju lõbusam, kui tavalise ripskoe kudumine. Skeemide järgi on lihtne! smas palmikud mulle väga meeldivad, aga neid kududa mulle ei meeldi. Pitskude on jälle kudumiseks lemmik!